Wij zijn Bendien/Wierenga Architecten
BendienWierenga Architectuur..BendienWierenga Architectuur


Bendien/Wierenga architecten is een Amsterdams bureau gespecialiseerd in scholen, appartementen, zelfbouw en interieur. In ons ruim 10 jarig bestaan realiseerden we meer dan 60 projecten. Het bureau bestaat uit 7 mensen en wordt geleid door architecten/bureaupartners Roos Bendien en Nátaly Wierenga.


Onze drijfveer
Wij geloven in een betrokken samenleving waarin mensen bijdragen aan elkaars welbevinden. Daarom ontwerpen we gebouwen en interieurs die relaties versterken, waar mensen zich geborgen voelen en die ontwikkeling stimuleren.


Onze werkwijze
Om dit te bereiken werken we bij elk project intensief samen met onze opdrachtgever en eventuele andere partijen. Wij luisteren zorgvuldig en doorgronden de wensen van latere gebruikers. Met onze bouwkundige expertise vertalen we dit in een creatieve oplossing die aanvoelt als een warme jas. Vervolgens begeleiden wij ook de uitvoering van het project.


Onze architectuur
Wij maken verfijnde architectuur. In de basis zijn onze ontwerpen logisch en helder. In ons materiaalgebruik en detailontwerp proberen we aan te sluiten op de emotionele gevoelsbeleving. Soms luxueus, soms binnen een beperkt budget. Zo maken we elk project persoonlijk.


Scholen
We ontwerpen schoolgebouwen die ontwikkeling stimuleren. Niet alleen in het klaslokaal, juist ook op de gang of op het schoolplein. We realiseerden projecten voor de Universiteit van Amsterdam en ASV Amersfoort. Momenteel werken we aan bredeschool ‘De Klokkenberg’ in Nijmegen.
Appartementengebouwen
In de ontwerpen voor appartementengebouwen combineren we keuzevrijheid voor de klant met de toepassing van efficiënte bouwmethoden. Zo creëren we de meeste waarde voor een betaalbare prijs. Hierbij leunen we op onze jarenlange ervaring in gestandaardiseerde zelfbouwprojecten. Momenteel werken we aan twee appartementengebouwen in de Arnhemse wijk Schuijtgraaf.
Interieur
We ontwerpen hoogwaardige interieurs voor particulieren die uitdrukking geven aan de specifieke levensstijl van de bewoners. We zorgen voor een verfijnde afwerking tot in het kleinste detail.
Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina
.