Stedelijk leven / appartement in Amsterdam


BendienWierenga Interieur Singel


Centraal gelegen, compact van formaat maar tegelijk stijlvol en van alle gemakken voorzien: een groeiende groep moderne stedelingen stelt specifieke eigen aan hun appartement en dient aan te sluiten op hun levensstijl.


Subtiele overgang

Deze woonverdieping ontwierpen wij voor een stel uit de Amsterdamse binnenstad. Analoog aan hun dagelijkse woonritme gaan traditioneel gescheiden functies ‘wonen’ en ‘koken’ subtiel in elkaar over.


BendienWierenga Interieur Singel


Twee wandmeubels

Het ontwerp is in de basis logisch en helder. Het bestaat uit twee wandmeubels aan beide zijden van de ruimte waarin keukenapparatuur, kasten en zitelementen zijn ondergebracht. Hiermee besparen we het ruimtegebruik en tegelijk maken we letterlijk verbinding tussen deze verschillende functies.


 BendienWierenga Interieur Singel .  BendienWierenga Interieur Singel


Kasten als een wandsculptuur

Door de greeploze keuken in dezelfde zachtgrijze tint uit te voeren als de achterwand, verdwijnt het idee van keukenblok en verschijnt een ingetogen wandmeubel. Het zwevende deel vormt een luchtige en open aansluiting op het woongedeelte.


BendienWierenga Interieur Singel


Ter plekke van de keuken is de kastenwand hoog, waardoor volop ruimte is voor apparatuur. In het woongedeelte is de kast juist laag en fungeert als tv-meubel, boekenkast en zitmeubel tegelijk. Op de overgang van het hoge en het lage deel is de opgang naar boven geïntegreerd.


Dankzij de wisselende hoogte en het soms zwevende karakter ontstaan twee sculpturale vormen, zodat de bewoners zich omringd weten door een minimalistische wandsculptuur.


Projectdata
Naam
Woonkeuken Vriezeveen
Project
Totaalontwerp, wonen, keuken, badkamer materialisering en kleur keukenontwerp, indeling en materialisering.
Opdrachtgever
Particulier
Locatie
Amsterdam
Oppervlakte
220 m²
Ontwerp
2011
Status
Gerealiseerd
Projectteam
Roos Bendien, Nátaly WierengaWilt u meer informatie over dit project? Mail dan naar info@bendienwierenga.nl of bel met tel. nummer 020-7772732.


Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina.