Vakantiewoning Zeeland


BendienWierenga Vakantiewoning Zeeland


Een familievakantiehuis moet in het teken staan van rust en ontspanning. Lekker koken en eten, samen genieten van de omgeving of je juist met een goed boek terugtrekken op een rustige plek. Het moet allemaal mogelijk zijn.


Interieur

Dit Zeeuwse vakantiehuis ontwierpen we voor een familie die hier soms weken achtereen verblijft. Het ontwerp bestaat uit twee verdiepingen. Beneden zijn alle standaardfuncties van een vakantiewoning: een ruime keuken, verblijfsruimte, compacte slaapvertrekken en de badkamer. Grote openslaande deuren verbinden de verblijfsruimte met de tuin.


Boven is een extra verblijfsruimte met weids uitzicht op de omgeving. Hier kun je je even afzonderen en genieten van de natuur.


BendienWierenga Vakantiewoning Zeeland. BendienWierenga Vakantiewoning Zeeland


Vide

Bijzonder aan het huis is een grote vide, waardoor je vanaf de begane grond de houten spanten van het dak ziet. Midden in de ruimte is een opvallend houten object met daarin opgenomen de haard, het keukenblok, installaties en de trap.


BendienWierenga Vakantiewoning Zeeland


Exterieur

De buitengevel is bekleed met houten shingles, die gedurende de tijd verkleuren naar zilvergrijs en opgaan in de duinachtige omgeving. We hebben het vakantiehuis extra sculpturale kwaliteit gegeven door het materiaal ook op het dak toe te passen en de dakgoot en dakrand weg te detailleren. Zo vormen gevels en dak één geheel.


Zodoende voorziet dit vakantiehuis niet alleen in een plek om helemaal tot rust te komen, maar vormt het bovendien een bijzonder object in een al even bijzondere, duinachtige omgeving.


Projectdata

Naam
Vakantiewoning Zeeland
Project
Nieuwbouw vakantiewoning
Opdrachtgever
privé
Locatie
Zeeland
Oppervlakte
100 m²
Ontwerp
2014-2015
Status
Gerealiseerd
Projectteam
Roos Bendien, Nátaly Wierenga met Lars Zwirs.Wilt u meer informatie over dit project? Mail dan naar info@bendienwierenga.nl of bel met tel. nummer 020-7772732.


Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina.