Structuur op School / ASV Amersfoort



Onder druk van veranderende gebruikseisen en regelgeving worden schoolgebouwen voortdurend aangepast. Dit komt de ruimtelijke kwaliteit niet altijd ten goede. Veel scholen zijn na een reeks kleine verbouwingen veranderd in een labyrint van smalle gangen en onoverzichtelijke ruimtes.


De Amersfoortse School Vereniging (ASV) vroeg ons om opnieuw structuur aan te brengen in hun gebouw. De kwaliteit van het oude schoolgebouw is door een reeks verbouwingen verdwenen. Bovendien wenste het schoolbestuur een extra entree waardoor de gymzaal direct van buitenaf bereikbaar en daarmee beter verhuurbaar werd.


Doorbraken
Wij maakten een analyse van het gebouw en stelden een interne verhuizing en een aantal doorbraken voor. Daardoor wordt de hoofdstructuur logisch en helder en wordt de oorspronkelijke ruimtelijke kwaliteit van de gangen en aula weer zichtbaar. De oriëntatie van de gymzaal wordt veranderd, zodat deze ook direct van buitenaf kan worden betreden. Met deze structuurverbetering krijgt de Amersfoortse School Vereniging weer een prettig gebouw dat de ontwikkeling van de scholieren extra stimuleert.


Meer informatie over Bendien/Wierenga vindt u op onze linkedin pagina



.